Met deze tips maak je de ultieme mancave

  • Categorie: Mancave
  • 24 mei 2022
  • Geschreven door: René Dekker
ultieme mancave

Iedere man droomt ervan om een mancave te hebben. Een plekje waar hij zich met zijn maten kan terugtrekken en leuke dingen kan doen. Van het spelen van poker tot aan het kijken naar een belangrijke voetbalwedstrijd. Een mancave staat in de regel vooral in het teken van zijn hobby’s en passies. Daarom zijn er ook legio mogelijkheden om een kamer, zolder of kelder in huis om te toveren tot een mancave. In onze blog geven wij een aantal handige tips en trucs waarmee jij ook jouw eigen mannengrot kunt bouwen.

Veel ideeën, maar weinig ruimte

Een man fantaseert graag over een kamer waar hij zijn hobby’s en passies kan laten gelden, maar de dromen zijn vaak groter dan de ruimte die ze tot hun beschikking hebben. De ruimte bepaalt voor een groot deel hoe indrukwekkend de mancave kan worden. Toch heb je altijd wel mogelijkheden om een mancave te bouwen. Je kunt bijvoorbeeld een logeerkamer claimen, maar je kunt ook de zolder of kelder omtoveren tot jouw hotspot. Is er in huis geen of te weinig ruimte? Probeer dan om in de tuin een blokhut of een tuinhuisje neer te zetten. Daar zou je ook prima jouw mancave kunnen bouwen.

Vrijwel iedere mancave heeft een pool- of pokertafel

Als je op internet op zoek gaat naar inspiratie kom je al snel tot de ontdekking dat op vrijwel iedere foto van een mancave een pool- en/of pokertafel staat. Vrienden spelen deze spellen enorm graag en het is ook leuk om dit samen te doen. De tafels worden vaak gecombineerd met een bar. Waar niet alleen je verzameling van speciaal biertjes en dranken staat, maar waar je ook even kunt zitten en een glaasje kunt inschenken. Dus een robuuste bar met krukken en een koelkastje mogen niet ontbreken.

De speelhal komt weer tot leven

De liefhebbers van de arcade games uit de jaren tachtig en negentig gebruiken de mancave vaak om deze om te toveren tot de speelhal waar ze als kind of tiener dagelijks hun zakgeld uitgaven. Dan mogen natuurlijk speelkasten, zoals een authentieke arcadekast van Pacman en/of een flipperkast niet ontbreken. Soms is er ook nog wel de ruimte om een airhockeytafel te plaatsen. Je kunt de kamer helemaal in stijl bouwen als je bijvoorbeeld voor bijzonder tapijt en donkere muren kiest. Je kunt ook met speciale prints de muren van jouw eigen speelhal bekleden terwijl je met felgekleurde lampen of neonverlichting nog meer sfeer kunt aanbrengen.

Mancave of thuisbioscoop?

Een filmliefhebber of een man die graag met zijn maten naar belangrijke sportwedstrijden kijkt, kiest er in de regel voor om de mancave te gebruiken als thuisbioscoop. De beamer met een mooi groot projectiescherm of een grote LED-televisie mogen dan niet ontbreken. Terwijl je ook heerlijke lounge banken of stoelen kunt plaatsen en het sfeervol kunt aankleden met mooi en klassiek meubilair. Of in een andere stijl als daar je voorkeur naar uitgaat. Vergeet ook niet om een kleine koelkast met drankjes en een voorraadkast gevuld met chips, snoep en andere snacks te plaatsen. Dan weet je zeker dat jij samen met jouw maten de avond wel doorkomt.

Kamer voor gamers

Gamers kiezen ervoor om een mancave te bouwen die in het teken staat van games en consoles. Speel jij graag spelletjes op de PC, de PlayStation of de Xbox? Dan heb je niet alleen de apparaten nodig, maar ook een mooi scherm waarop je kunt gamen. Echte fanatieke gamers hebben vaak meerdere computers en consoles en dus ook meerdere schermen en bureaus nodig. Je kunt ook een bureau met een gaming PC uitstekend combineren met een zithoek waar een grote televisie staat en waar de spelcomputers op zijn aangesloten. Je kunt de kamer nog sfeervoller maken door bijvoorbeeld ingelijste posters van je favoriete games op te hangen en memorabilia van personages neer te zetten. Je kunt in je mancave ook prima een racestoel met stuur neerzetten als je bijvoorbeeld graag racing games speelt!

Mancave als hobbykamer

De mancave kan ook een uitstekende hobbykamer zijn waar je jouw hobby kunt uitoefenen. Ben jij een fanatieke visser? Dan kan je hier mooi foto’s van jouw vangsten ophangen of klassieke hengels aan de muur hangen. Misschien ben je wel een fan van racen en dan kun je de mancave helemaal in de stijl van de sport aankleden. Met bijvoorbeeld racehelmen aan de muur, ingelijste posters van jouw helden en een vitrinekast met trofeeën die je zelf hebt binnengesleept. Je kunt in de mancave ook prima een werktafel neerzetten. Als je bijvoorbeeld graag schaalmodellen in elkaar zet of aan de slag wilt gaan met LEGO-pakketten.