Je slaapkamer inrichten? Dit heb je nodig.

  • Categorie: Interieurtips
  • 24 mei 2022
  • Geschreven door: René Dekker
romantische slaapkamer

De slaapkamer is een belangrijke plek in het huis en nu denk je misschien dat je hier grotendeels slaapt en dus je ogen dicht hebt. Waarom zou je dan veel tijd, energie en geld aan de inrichting van een slaapkamer besteden? Om de simpele reden dat een goed ingerichte slaapkamer met alle gemakken en comfort voor meer rust zorgen. En rust is juist wat je nodig hebt om de dag tegemoet te gaan! In onze blog geven dan ook een paar handige tips en trucs over wat je nodig hebt als je de slaapkamer gaat inrichten.

Kies de juiste kleuren

Wanneer je met de slaapkamer aan de slag gaat moet je bepalen voor welke kleuren je kiest. Een te lichte of te donkere slaapkamer zijn beiden niet prettig en je moet juist op zoek gaan naar een goede combinatie van kleuren zodat je hier kunt genieten en helemaal tot rust komt. Groen en blauw zijn bijvoorbeeld kleuren die rustgevend en kalmerend werken terwijl je met de kleuren rood en oranje voor stabiliteit en warmte zorgt. Geel is een energieke kleur die ook stimulerend werkt terwijl zilver bijvoorbeeld de slaapkamer een veel luxueuzere uitstraling geeft. Je kunt een aantal van deze kleuren ook combineren om tot de perfecte mix te komen!

Investeer in een goed bed en beddengoed

Het klinkt vrij logisch, maar investeer in een goed bed dat niet alleen mooi is, maar ook comfortabel is. Het comfort van een bed wordt niet alleen door het onderstel, maar ook door het matras bepaald. Het advies is om hier niet op te bezuinigen. Je kunt met een beperkt budget beter kiezen voor een goed bed dan voor een hoop accessoires waarmee je de kamer wilt versieren. Minstens zo belangrijk is het beddengoed, want goed beddengoed zorgt er ook voor dat je van een goede nachtrust kunt genieten. Terwijl het in de juiste kleuren ook kan bijdragen aan de algehele sfeer in de slaapkamer.

Bergingsruimte in de vorm van kasten en planken

In de slaapkamer heb je ook bergingsruimte nodig. Bijvoorbeeld voor kleding, make-up en styling producten waar je verder geen ruimte voor hebt. Deze spullen kun je prima opbergen in een dressoir of een in een televisiekast met lades. Een televisiekast met lades is multifunctioneel, omdat je hier zowel de televisie op kunt plaatsen als spullen in kunt opbergen. Een mooi grote linnenkast is ook geen overbodige luxueuze om je kleding in op te bergen. Wil je ruimte besparen? Kies dan voor een kast met een spiegel in de deur. Dan sla je ook nog eens twee vliegen in één klap. Wil je leuke accessoires, zoals fotolijstjes neerzetten, maar je hebt geen ruimte voor tafeltjes en kastjes? Hang dan een aantal zwevende planken op! Werk niet in de breedte, maar in de hoogte!

Raambekleding is cruciaal

De juiste raambekleding mag niet in een mooie slaapkamer ontbreken en je hebt enorm veel keuze als het hierop aankomt. De tip is om altijd te kiezen voor zonwerende en/of verduisterende raambekleding. Ten eerste wil je dat het in de slaapkamer niet te warm wordt en ten tweede wil je ook geen last hebben van de ondergaande of opkomende zon als je in jouw bed ligt. Je kunt ook raambekleding combineren door bijvoorbeeld te kiezen voor verduisterende rolgordijnen en reguliere gordijnen die voor een extra warme sfeer zorgen.

Een mooi vloerkleed geeft extra sfeer

Heb je een mooie grote slaapkamer met een parketvloer? Dan kun je extra sfeer aanbrengen door een mooi vloerkleed neer te leggen. Het vloerkleed kun je gedeeltelijk onder het bed plaatsen en het maakt de slaapkamer een stuk knusser. Terwijl je ‘s Ochtens ook lekker warme voetjes hebt als je uit bed stapt.

Maak het af met leuke accessoires

Leuke accessoires in de kleuren die we hebben genoemd kunnen de slaapkamer helemaal afmaken. Denk aan fotolijstjes en mooie prints voor aan de muur. Of een mooi schilderij als je een kunstliefhebber bent. Een beetje groen kan ook geen kwaad, maar kies dan wel voor planten die weinig onderhoud en zonlicht nodig hebben. Heb je weinig ruimte om spullen neer te zetten? Hang dan een aantal zwevende planken op en plaats hier je accessoires.