Zo voorkom je nare luchtjes uit je prullenbak

  • Categorie: Interieurtips
  • 24 mei 2022
  • Geschreven door: René Dekker
nare luchtjes prullen

Iedereen kent de misselijkmakende lucht die uit je prullenbak kan komen wel. Als je die geur een keer hebt geroken dan zul je die geur van je leven nooit meer vergeten. Het is een hele doordringende geur. Het is mogelijk om die geur te voorkomen. In deze blog kom je meer te weten over het voorkomen van vieze luchtjes in je prullenbak.

Soda in je prullenbak.

Nu zul je denken Soda? Wat moet je nu met Soda in je prullenbak? Als je bij het verwisselen van de vuilniszak een handje sodakorrels op de bodem van je prullenbak strooit, worden de geuren die in de prullenbak ontstaan door deze korrels geabsorbeerd. Hiermee voorkom je dat je een nare geur in je neus krijgt als je de prullenbak open doet. Je moet deze korrels en de prullenbak iedere keer bij het wisselen van de vuilniszak schoonmaken.

Koffiebonen als geurvreter

Het moet niet gekker worden! Koffiebonen die de geur uit je prullenbak kan laten verdwijnen? Ook de koffiebonen hebben een absorberende werking. Net als met de sodakorrels worden de nare geuren opgenomen in de koffiebonen. Een voordeel ten opzichte van de sodakorrels is wel dat de koffiebonen sneller en makkelijker schoon te maken zijn.

Recycle zelf je oude krant

Heb je je krant uitgelezen, gooi hem dan niet meteen bij het oud papier. Kranten kunnen namelijk heel nuttig zijn. Zo zou je bijvoorbeeld een oude krant op de bodem van je prullenbak neer kunnen leggen. Het papier van de krant zal de vloeistoffen in je prullenbak in zich opnemen en zal de geuren sterk verminderen.

Bij het wisselen van iedere vuilniszak haal je de vieze krant eruit en maak je de prullenbak weer helemaal schoon. Hierna leg je weer een nieuwe krant op de bodem van je prullenbak, om vervolgens de nieuwe vuilniszak weer in de prullenbak te hangen.

Geurdoekjes voor je prullenbak

Om de geuren in je prullenbak te verminderen kan je ook gebruik maken van geurende doekjes. Als je een aantal van deze doekjes op de bodem van je prullenbak neerlegt bij het wisselen van de vuilniszak, zul je merken dat er een meer aangename geur je neus in komt als je de prullenbak open doet.

Hierbij is het wel belangrijk dat je deze geurdoekjes regelmatig verwisselt, want als ze uit gaan drogen dan verliezen ze ook hun geur. Bij het verwisselen van de geurdoekjes moet de prullenbak ook weer helemaal schoon gemaakt worden.

Wat doen kattenbakkorrels in je prullenbak?

Als je katten hebt dan weet je dat er kattenbak korrels zijn die vocht en geuren in zich opnemen. Als je van deze kattenbakkorrels een laagje op de bodem legt zul je geen last meer hebben van die onaangename geuren, deze worden namelijk opgesloten in de kattenbakkorrels.

Bij deze kattenbakkorrels worden balletjes gevormd die je makkelijk uit je prullenbak kan verwijderen. Het wordt nooit een vieze bende, je kan de korrels steeds weer bij blijven vullen. Als je maar regelmatig de prullenbak van een poetsbeurt blijft voorzien, dit voorkomt geuren en narigheden die je niet met de kattenbakkorrels kan laten verdwijnen.