Zo geef je je huisdier een eigen plekje in huis

  • Categorie: Interieurtips
  • 24 mei 2022
  • Geschreven door: René Dekker
huisdieren in huis

Dieren zijn net als mensen. Die vinden het heerlijk om een plekje voor zichzelf te kunnen hebben. Waar dat plekje is kan je natuurlijk enorm beïnvloeden als baasje zijnde. Huisdieren zijn ook heel gezellig. En als je een leuk hoekje creëert voor je huisdier geeft dat meteen ook een hele fijne sfeer aan je huiskamer. Een dier geeft leven in je kamer. In deze blog lees je meer over een eigen plekje voor je huisdier.

Voorkom dat de bank wordt gebruikt als bed

Je huisdier zal het net als jij heerlijk vinden om even lekker op de bank uit te rusten. Geef ze eens ongelijk, dat is toch veel gezelliger dan die bench die in de hoek van de kamer neergezet is? Ook een bench kan je zo inrichten dat het een echte eigen plek wordt voor je dier.

Ook zou je gebruik kunnen maken van een lekker zacht kussen of mandje om ervoor te zorgen dat je huisdier zich thuis gaat voelen op zijn eigen plekje. Maar zo een losse mand midden in de kamer kan ook heel rommelig ogen. Later lees je meer over een aantal praktische zaken waar je aan kan denken bij het inrichten van de eigen plek voor je huisdier.

Het gebruiken van een bench

Wanneer je ervoor kiest om een bench te gebruiken kan je ervoor kiezen om de bench te bekleden met een stof die bij het interieur past. Ook zou je een kleur kunnen kiezen die bij de kleur van je huisdier past.

Om een bench om te toveren tot een gezellige eigen plek zijn er een aantal dingen waar je rekening mee moet houden. Zo is het belangrijk dat er een lekker zacht en warm kussen te vinden is waar je huisdier lekker op kan slapen.

Daarnaast is het nodig om het eten en drinken en het speelgoed van je huisdier ook een plekje te geven in de bench. Zorg er dan ook voor dat je bench groot genoeg is voor je hond om ervoor te zorgen dat je huisdier ook nog lekker kan liggen en slapen zonder de voer- en waterbal om te gooien als hij of zij zijn poten strekt.

Creatief plek voor je huisdier maken

Als je een beetje creatief bent zou je ook zelf een leuke plek voor je huisdier kunnen maken. Zo zou je erover na kunnen denken wat bij jou zou passen. Als je van reizen houdt, zou je van een oude koffer ook een heerlijke plek kunnen maken voor je trouwe huisdier. Leg er een heerlijk kussen in en je dier zal er heerlijk in kunnen slapen.

Maar als je een beetje handig bent kan je ook een bijzettafel maken met aan de onderkant een plekje voor je huisdier. Ook hier leg je dan een kussen met de speeltjes van je huisdier in. Door de eigen spullen van je huisdier zal deze zich al heel snel thuis voelen op de eigen plek. Hier kan je huisdier zich ook rustig terugtrekken als er visite is.