Zo berg je je kinderspeelgoed eenvoudig op

  • Categorie: Interieurtips
  • 24 mei 2022
  • Geschreven door: René Dekker
opgeruimd staat netjes kinderspeelhoek

Als je kinderen hebt of hebt gehad kan je je heel goed voorstellen dat je af en toe helemaal gek wordt van al het rondslingerende speelgoed. Iedere dag weer moet je als ouder zijnde achter het speelgoed van je kind aan lopen en het opruimen. Speelgoed neemt vaak meer ruimte in beslag dan dat je zou denken. Maar waar laat je dan al dat speelgoed als je niet graag hebt dat het allemaal rondslingert? In deze blog lees je alles over handige tips voor het opbergen van het kinderspeelgoed.

Opgeruimd huis, opgeruimde geest

Als je huis lekker fris en opgeruimd is voelt dat altijd lekker ontspannen aan. Daarom is het ook belangrijk dat je je kind al snel aanleert om het speelgoed netjes en opgeruimd te houden. Als je denkt dat er te veel speelgoed is, kijk er dan naar waar je kind heel vaak mee speelt en waar eigenlijk niet mee.

Het speelgoed waar niet of nauwelijks mee gespeeld wordt kan je dan opbergen of weggeven aan een ander kindje dat er wel mee zal spelen. Zo voorkom je dat je onnodig veel speelgoed in je huis hebt liggen.

Het opbergen van je kinderspeelgoed

Er zijn verschillende mogelijkheden waarmee je ervoor kan zorgen dat het speelgoed altijd netjes en overzichtelijk opgeborgen is in de speelhoek van je kind. Om je een aantal ideetjes te geven van hoe je dat praktisch en overzichtelijk kan doen staan hieronder een aantal praktische oplossingen hiervoor.

Het gebruiken van vouwkratten

Vouwkratten zijn makkelijk te stapelen. Je kan ze krijgen in verschillende kleuren. Ze zijn makkelijk onder een bed te schuiven, je kan ze stapelen, waardoor je ze ook makkelijk in een kast kwijt kan, of je zet ze in kastvorm in de speelhoek van je kind.

Ook is het mogelijk deze kratjes in verschillende formaten te kopen, daardoor is het altijd mogelijk om voor iedere ruimte een geschikt kratje te vinden. Met deze kratten is het makkelijk om het speelgoed overzichtelijk op te ruimen.

Opruimbakken op wielen

Als je liever het speelgoed niet in de kamer opgeborgen wil hebben kan je natuurlijk ook wieltjes onder de opbergkisten plaatsen. Door die wieltjes wordt het makkelijk om een kist met speelgoed mee te nemen naar de kamer op het moment dat je kind met het speelgoed wil spelen.

Is je kind klaar met het spelen, dan kan alles weer in de kist teruggeplaatst worden en rij je de kist heel makkelijk weer terug naar de plaats waar deze hoort te staan. Zo hou je je kamer ook altijd netjes en opgeruimd en vrij van speelgoed.

De Play & Go

De Play & Go is een speelkleed waar je kind heerlijk op kan spelen. Het is lekker warm en zacht om op te zitten. Daarnaast kan je het kleed zo bij elkaar pakken en de touwtjes aantrekken die door de randen heen geregen zijn.

Wanneer je dat doet dan verandert het kleed in een zak, hierdoor kan je je speelgoed makkelijk en snel weer opbergen. Ook kan je het speelgoed makkelijk meenemen en heb je ook altijd meteen een speelkleed mee.