Kiezen voor een dakterras met kunstgras

  • Categorie: Tuin
  • 16 augustus 2022
  • Geschreven door: René Dekker

Wie dacht dat kunstgras alleen geschikt is voor in een tuin, zit er helemaal naast. Ook op je dakterras kun je dit groene tapijt (laten) leggen. Kunstgras is niet alleen praktisch, maar ook nog eens erg divers. Of je nu dus gaat voor een heel natuurlijke kleur of hier juist liever van afwijkt en van korte tot lange sprieten, alles is mogelijk. Wil je er nu meer over weten, dan kom je in dit artikel een aantal redenen tegen, waarom kunstgras ook op jouw dakterras een goede keuze zou zijn.

1. Het comfort van kunstgras
Een doorsnee dakterras heeft een betonnen vloer. Niet alleen oogt dit heel saai en onnatuurlijk, ook voelt het kil en ongezellig aan. Om deze reden kiezen mensen er dan ook voor om er bijvoorbeeld houten vlonders over heen te leggen. Op zich een prima optie, maar vaak wordt dit gekozen, omdat zij onvoldoende op de hoogte zijn van de mogelijkheden van kunstgras en het comfort dat dit biedt. Ook op een dakterras. Een goed grastapijt oogt erg natuurlijk en voelt zacht aan. Ook als je zonder schoenen en/of sokken loopt, blijft het aangenaam.

2. Een natuurlijke uitstraling
Door kunstgras op je dakterras te leggen, krijgt het geheel een net wat warme uitstraling en oogt het meer natuurlijk. Het is bij uitstek de manier om een stukje groen naar jouw leefruimte te halen. Zo hoef je er niet meer perse op uit om te genieten van een natuurlijke omgeving. Zeker wanneer je jouw terras opvrolijkt met wat leuke bloemen en planten, is het net alsof je een volwaardig tuintje hebt. Vaak straalt het ook iets van rust en eenheid uit, wat bij kan dragen aan een prettig gevoel.

3. Niet te warm en niet te koud
Daar waar een betonnen vloer erg koud is in de winter en heel warm aan kan voelen in de zomer, geeft kunstgras altijd een fris, maar warm genoeg gevoel aan de voeten. Geen zorgen dus dat het te koud of juist te warm is om er met je blote voeten over heen te lopen.

4. Een veilige keuze
Niet alleen voor jezelf, maar zeker wanneer je kinderen of huisdieren rond hebt lopen, is veiligheid belangrijk. Dit geldt ook voor de vloer van je dakterras. Kunstgras is een heel kindvriendelijke optie en ook voor de poten van dieren aangenaam. Geen snijdende randen en geen harde ondergrond bij een val. Wel zo veilig dus.

5. Het is onderhoudsvriendelijk
Zelfs de grootste schoonmaak fanaten kunnen zich ergeren aan het boenen van een dakterras. Heb je een betonnen vloer, dan zul je geregeld last krijgen van witte ofg groene aanslag dat hardnekkig kan zijn om te verwijderen. Ook ander vuil en vlekken zijn vaak een doorn in het oog en lastig weg te krijgen. Kunstgras biedt het voordeel dat het onderhoudsvriendelijk is. Af en toe met de stofzuiger er overheen of een natte doek in geval van een vlek, meer hoef je niet te doen. Je terras ligt er dus altijd keurig bij.